Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kungsgrillen växer – öppnar i Alvesta

Kungsgrillen fortsätter att expandera och öppnar nu sin nionde restaurang. Vid månadsskiftet blir det invigning vid Järnvägsparken i centrala Alvesta.
– Läget är alltid avgörande. Jag gillade den här platsen direkt, berättar ägaren Ahmed Alqadomi.
Alvesta • Publicerad 28 februari 2022
Kungsgrillen fortsätter att expandera och öppnar restaurang i Alvesta. Läget här i centrala Alvesta är perfekt, menar ägaren Ahmed Algadomi.
Kungsgrillen fortsätter att expandera och öppnar restaurang i Alvesta. Läget här i centrala Alvesta är perfekt, menar ägaren Ahmed Algadomi.Foto: David Färdigh

Växjös mest expansiva restaurangkedja måste tveklöst vara Kungsgrillen. De senaste åren har ägaren Ahmed Alqadomi gjort flera nyetableringar, bland annat på Norra Järnvägsgatan och på Norremark. Nu tar han nästa steg och etablerar Kungsgrillen i Alvesta.

– Jag har fått många förfrågningar från samhällen utanför Växjö, bland annat från Alvesta där vi har många kunder. För mig är läget alltid helt avgörande. När jag fick se den här platsen så bestämde jag mig direkt.

Annons

Kungsgrillen tar över Pizzeria Vikings lokaler vid Järnvägsparken i centrala Alvesta. Placeringen har många fördelar menar Ahmed.

– Det ligger fint vid en park i Alvesta city nära kommunhuset och stationen. Här finns också möjligheter att ha uteservering i både söder- och västerläge.

Att järnvägen går precis intill ger en extra dimension.

– I ungdomen drömde jag om att ha en restaurang invid en järnvägsstation. Passagerarna skulle kunna restaurangen när de anlände med tåget. Nu blir det verklighet både i Växjö och Alvesta.

Etableringen i Alvesta beräknas ge fyra till fem arbetstillfällen. Restaurangen kommer att öppna vid månadsskiftet.

– Exakt datum är inte bestämt men planen är att anordna en invigning med fina erbjudanden.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons