Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kvinna i 80-årsåldern uppringd av bedragare – vägrade lämna sina uppgifter

Vislanda • Publicerad 2 september 2021
Polisen lovordar den äldre kvinnan efter att hon förstått vad bedragaren var ute efter.
Polisen lovordar den äldre kvinnan efter att hon förstått vad bedragaren var ute efter.Foto: ADAM WRAFTER

Under fredagen blev en kvinna i 80-årsåldern, som bor i Vislanda i Alvesta kommun, uppringd av ett skyddat nummer. En man ska ha försökt få henne att lämna ut sina bankuppgifter.

– Han upplyste henne om att hon ska ha tagit ett lån och ville komma åt uppgifterna. Hon förstod vad som var på gång och sa att mannen inte hade med det att göra. Det var bra agerat av henne, precis så man ska agera, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.

En polispatrull har varit hos kvinnan för att få mer uppgifter och har upprättat en anmälan om försök till bedrägeri då den okände gärningsman försökte vilseleda henne.

Polisen gick i veckan ut med en varning om att bedragare siktar in sig på äldre personer och försöker lura till sig bankuppgifter eller stjäla i de äldres hem.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons