Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Maria är Årets Porträttfotograf - se de vinnande bilderna

Kronoberg • Publicerad 30 april 2021
Maria Lindberg utsågs till Årets Porträttfotograf i veckan.
Maria Lindberg utsågs till Årets Porträttfotograf i veckan.Foto: Anders Andersson

Under onsdagskvällen utsågs fotograf Maria Lindberg, från Vislanda, till Årets Porträttfotograf.

Maria Lindberg tog guld i både kategorin Barn och Familj/grupp samt brons i kategorin Klassiskt porträtt. Därefter vann hon hela tävlingen och förärades titeln Årets Porträttfotograf.

Annons

Maria Lindberg kallar sig sagofotograf och fotograferar sagolika konstporträtt. Hennes passion är att skapa bilder med starka kvinnor och att låta både barn och vuxna stiga in i sagans värld. Maria har sin studio ute på landet mellan Alvesta och Vislanda. Förutom fotograferingar håller Maria ett flertal olika kurser och workshops inom fotografering och redigering.

– Att utses till Årets Porträttfotograf känns otroligt ärofyllt. Jag blev både förvånad och superglad, det är så många fantastiska fotografer med i tävlingen, säger Maria.

Se bilderna Maria vann med i bildspelet nedan.

bild 1/3
Tävlade i kategorin ”Klassiskt porträtt”.
Tävlade i kategorin ”Barn”.
Tävlade i kategorin ”Grupp”.
Tävlade i kategorin ”Klassiskt porträtt”.
Tävlade i kategorin ”Barn”.
Fakta

Årets Porträttfotograf

Varje år genomför Svenska Porträttfotografers förbund tävlingen Årets Porträttfotograf. I år genomfördes tävlingen helt digitalt och vinnaren utsågs i samband med förbundets digitala årsstämma.

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons