1. Svenska
  2. العربية

Nya lägenheter byggs i Alvesta

Växjö • Publicerad 20 januari 2021

Växjöbaserade Fagnes har i samarbete med Gullmanders arkitekter förvärvat byggrätten i Sjöparken i centrala Alvesta. De planerar att bygga 42 nya bostadsrättslägenheter. Det blir två huskroppar och säljstarten planeras att ske under det första kvartalet 2021.

I samband med byggnationen ska Alvesta kommun också genomföra en ombyggnation av strandstråket utmed sjön Salen. Det kommer att anläggas en strandpromenad med bryggor och området kommer koppla samman stationsområdet och den befintliga Sjöparken.

– Vi kommer att tillsammans med Fagnes genomföra en omvandling av östra sidan av stationsområdet där förhoppningen är att kunna erbjuda en attraktiv boendemiljö med tillgång till ett av södra Sveriges bästa pendlingslägen. Det känns som att Fagnes byggnation tillsammans med kommunens åtgärder verkligen har potential att lyfta området, säger David Johansson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Det är stort intresse för bostäderna och närmare 100 personer har anmält sig till mäklarna. Brf Sjöparken kommer erbjuda ett fåtal ettor, några tvåor, flertalet treor och större fyror.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.