Annons
  1. Svenska
  2. العربية

SJ lanserar nattåg till Tyskland – gör stopp i Alvesta

Alvesta • Publicerad 2 maj 2022
Foto: SJ

Den 1 september är det premiär för SJ:s nya nattåg mellan Stockholm och tyska Hamburg. Det blir starten på en daglig, året-runt trafik med tåg mellan Sverige och Centraleuropa.

Tåget kommer att göra ett flertal stopp längs Södra stambanan, däribland Alvesta. Tåget fortsätter sedan via Köpenhamn och Odense med slutdestination Hamburg-Altona.

Annons

– Det är glädjande att kunna erbjuda svenskarna en regelbunden tågförbindelse ner till Europa. Vi märker redan nu att efterfrågan är stor och vi har höga förväntningar på nattåget till Hamburg, säger Mats Almgren, direktör kommersiell trafik på SJ.

Tåget består av både sittplatser, liggvagnar och sovvagnar. Skillnaden mellan liggvagn och sovvagn är att liggvagn består av sex bäddar och att det finns filt, lakan och kudde att tillgå för att bädda själv. Sovvagn är en kupé för ett par personer med färdigbäddade sängar i kupén.

Tåget avgår från Stockholm vid 17.34 och är framme i Hamburg vid 06.30. Från Hamburg avgår tåget 21.55 och är framme i Sveriges huvudstad klockan 09.55. Biljettbokningen startade i veckan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons