Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

85 procent av lärarna saknar legitimation

Kronoberg • Publicerad 12 mars 2019
Foto: /Barometern

I Kronobergs län är det över 2 150 elever som har modersmålsundervisning. Det är 28 olika språk som undervisas. Men enligt P4 Kronoberg saknar 85 procent av modersmålslärarna i Kronobergs län lärarlegitimation. Det är siffror som Lärarnas riksförbund är kritiska mot.

– Vi vet hur viktigt det är för eleverna att få tillgång till modersmålsundervisning och studiehandledning för modersmålet. Då sänder man signalen att det inte är lika viktigt för de här lärarna att ha legitimation, som det är för övriga ämnen, säger Åsa Fahlén, förbundsordförande i Lärarnas riksförbund, till P4 Kronoberg.

Av totalt 95 involverade lärare är det bara 14 som har lärarlegitimation. I Alvesta, Ljungby, Lessebo och Tingsryd har ingen av de anställda lärarna legitimation.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons