Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

900 jobb kan försvinna

Kronoberg • Publicerad 29 maj 2020
Foto: Smålandsposten

Visita och Handels Utredningsinstitut, HUI, ligger bakom en ny studie som visar hur coronakrisen slår mot besöksnäringen i landets regioner. Rapporten visar att 900 arbetstillfällen i Kronobergs län kan försvinna.

– Coronakrisen har slagit stenhårt mot hela besöksnäringen, läget är akut. Hotellen och konferensanläggningarna står tomma, restaurangernas intäkter har störtdykt och det råder stor oro inför sommaren också på campingar och nöjesparker. Vi riskerar nu massarbetslöshet och en aldrig tidigare skådad konkursvåg. Nu är det viktigt att omställningsstödet snabbt kommer på plats och att befintliga stödåtgärder förstärks och förlängs. Annars riskerar stora delar av besöksnäringen att slås ut, säger Jonas Siljhammar, vd på Visita, i ett pressmeddelande.

För hela landet kan så många som 80 000 arbetstillfällen försvinna och 9 000 företag inom hotell- och restaurangbranschen är i riskzonen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons