Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Älskade Araby vinner pris

Regionteatern Blekinge-Kronoberg får 2020 års mångfaldspris för sin scenföreställning Älskade Araby.
Växjö • Publicerad 28 maj 2020
Ellie, Iman och Maria.Foto: Filip Sjofors

Växjö kommuns mångfaldspris delas ut för att uppmärksamma Växjöbor, företagare, organisationer, föreningar samt arbetsplatser inom Växjö kommuns förvaltningar och bolag som bedrivit ett målmedvetet arbete för mångfald, sammanhållning och likabehandling av människor. 2020 års pris går till Regionteatern Blekinge-Kronoberg för scenföreställningen Älskade Araby med Maria López, Iman Hussein och Ellie Stjerna som aktörer och Andreas Dahl som regissör.

– Jag är så stolt och glad över att föreställningen uppmärksammas och får detta fina och viktiga pris. Det känns stort och väldigt fint, speciellt när jag tänker på alla Arabybor som varit med och lagt sin själ i föreställningen. Deras röster har gjort skillnad, på riktigt, säger Andreas Dahl.

Annons

Årets mottagare tillkännagavs vid kommunstyrelsens sammanträde under tisdagen. Priset består av ett diplom och en summa pengar.

– Regionteatern Blekinge-Kronoberg är en värdig vinnare av Växjö kommuns mångfaldspris. Med föreställningen Älskade Araby gavs det utrymme för en viktig diskussion om inkludering och exkludering i samhället, säger Magnus P. Wåhlin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott.

Priset glädjer även Therese Willstedt, VD och scenkonstchef på Regionteatern Blekinge-Kronoberg.

– Jag blir otroligt glad över att politiken i Växjö i och med det här priset erkänner det stora och innerliga arbetet som vi på Regionteatern har lagt och lägger i medborgarscenen – där vi via kulturen engagerar och stärker civilsamhället. Det gör mig också stolt att vi som verksamhet härmed påvisar vilken nytta kulturen kan göra i övriga viktiga samhällsfrågor. Det här är ytterligare ett bevis på att kulturen inte får tas för given, säger Therese Willstedt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons