Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Alternativ pridevecka arrangeras i Växjö

Växjö Pride kommer att arrangeras som planerat mellan den 4 och 9 maj. Men det blir en vecka med aktiviteter som arrangeras på ett annorlunda sätt jämfört med andra år.
– Vi ställer om och tänker nytt istället för att ställa in. Nu är det än mer viktigt att lyfta upp HBTQ-frågorna, säger Suzana Moćević, ordförande i Växjö Pride.
Växjö • Publicerad 30 april 2020
Foto: Ida Edberg

Sedan 2014 har Växjö Pride arrangerats med stora publika sammankomster och en parad med uppemot 10 000 deltagare. I år tvingas Växjö Pride gå en annan väg på grund av rådande omständigheter kring coronaviruset. Det blir ingen parad eller storslagen finalfest i Linnéparken.

– Vi började tidigt diskutera hur vi skulle hitta en ny form för årets Växjö Pride. Alternativet att ställa in har aldrig varit nära utan vi börjar tänka om och har tagit fram planerna på en alternativ pridevecka. Det blir inga stora evenemang, vilket är supertråkigt men vi har hittat andra sätt att manifestera på under veckan, säger Suzana Moćević.

Annons

Växjö Pride kommer att bli mer digitalt med både aktiviteter och möjligheter för Växjöbor att visa sitt stöd och manifestera genom sociala medier.

– I år synliggör vi HBTQ-frågor på andra sätt än vi är vana vid. Vi har fått ihop ett fint program som andas såväl allvar som fest, och som går att genomföra på ett säkert sätt med tanke på rådande läge, säger Markus Emilsson, projektledare för Växjö Pride.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons