1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Alvesta söker vikarier

Sommaren kan kännas långt bort men redan nu söker Alvesta kommun sommarvikarier.
Alvesta • Publicerad 10 januari 2020
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Kommunen söker bland annat vikarier som kan jobba inom äldreomsorgen eller som personliga assistenter, och för att locka personal väljer kommunen att dela ut vissa bonusar.

– De som väljer att lägga sin semester på andra tiden än under semesterperioden under sommaren kan få en liten bonus för det, säger omsorgschefen Mats Hoppe till Smålandsposten.

Fastanställd personal kan alltså få bonus men bonusen kan även gå till nyligen pensionerad personal som jobbar extra och till vikarier som stannar längre än fem veckor.

– Det är väldigt ont om lämplig arbetskraft och stor konkurrens inför sommaren, säger han till Smålandsposten.

Mats Hoppe menar också att det är viktigt att personer som inte pratar bra svenska kan få jobb, även om språkbristen kan vara ett problem i början.

– Jag upplever att det är väldigt viktigt att relativt nyanlända människor kommer in i verksamheten även om den språkliga biten kan vara en påfrestning för organisationen i det korta loppet.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.