Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Alvestaglass byter namn

Växjö • Publicerad 22 oktober 2019
Foto: Pressbild

Växjöföretaget Alvestaglass byter bolagsnamn till Lohilo Foods. Företaget har inlett resan till att bli ett food-tech-bolag med fokus på expansion i världen.

– Vi byter namn inför den kommande börsnoteringen och för att locka utländska investerare och marknadsföra Lohilo. Vi har sex exportländer redan nu och nästa år siktar vi på tio nya länder. När vi exporterar Lohilo kommer investerar lättare kunna hitta mer information om vi heter Lohilo Foods som bolag, säger Richard Hertvig, vd och en av grundarna.

För 40 år sedan startade Alvestaglass sin tillverkning i Alvesta. I över 30 år var det ett litet lokalt glassföretag innan Dan Isaksson och Richard Hertvig köpte upp bolaget. Fabriken flyttades till Växjö och sedan dess har de utökat sortimentet, lanserat nya varumärken, expanderat i Sverige och förvärvat flera bolag.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons