Annons

Alvestas nya familjecentrum har öppnat

Alvesta • Publicerad 1 mars 2019
Foto: Oscar Ivarsson

Alvestas nya familjecentrum har invigts. I lokalerna som tidigare hade hälsovård för flyktingar finns numera barnavårdscentral, socialtjänst och folktandvård.

– Det här har i grund och botten varit en lokalfråga som vi haft i flera decennier. Att ha ett familjecentrum är jätteviktigt och det finns ett väldigt stort behov i Alvesta kommun. Det som verksamheten i grund och botten handlar om är inga barn ska hamna mellan stolarna, allting ska finnas med, säger Daniel Bäck, verksamhetschef på vårdcentral Alvesta och Moheda till Smålandsposten.

Annons

I andra kommuner i Kronobergs län finns familjecentraler. Där finns också mödravårdscentral och öppen förskola, men det saknas i Alvesta.

– Det finns en del gräsyta på området så vi hoppas i framtiden kunna utöka. Det är klar att jag hoppas och tänker att vi i framtiden ska kunna ha alla fyra ben med mödravård och öppen förskola på plats, säger Daniel Bäck till Smålandsposten.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons