Annons
  1. العربية
  2. Svenska

Anställda i Växjö lär sig svenska på arbetstid

Växjö • Publicerad 8 juni 2020
Foto: Lena Gunnarsson

För att bli ännu bättre på sina jobb har ett tiotal anställda på Gunnebo industries i Växjö sedan i höstas lärt sig svenska på arbetstid. Enligt Smålandsposten startade projektet i samband med att företaget rekryterade ett antal nya medarbetare med brister i det svenska språket.

– Vi tog kontakt med kommunen för att höra om en lärare skulle kunna komma hit och ha lektioner här. Våra anställda har olika bakgrund, kommer från olika länder och har varit olika länge i Sverige. De jobbar i fabriken och är bland annat smeder, montörer och lackerare. Jag tror att vi är pionjärer med att läsa svenska på arbetstid i Växjö, säger Tove Westerberg, HR-chef, till Smålandsposten.

Annons

Utbildningen har enligt Tove Westerberg fungerat bra och de medarbetare som har fått hjälp med språket är nöjda.

– Jag jobbar som CNC-operatör. Kursen har hjälpt mig jättemycket, säger Adis Culov kom från Bosnien för fem år sedan till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons