Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Artisterna kommer till Växjö

Växjö • Publicerad 20 juni 2019
Foto: Lena Gunnarsson

Karl-Oskardagarna i Växjö är en av Sveriges äldsta stadsfester och den startades år 1984 på initiativ av Asta Ohlsson. I år arrangeras folkfesten den 16-18 augusti och den 16 augusti kommer Rix FM Festival till Stortorget.

Radiokanalen har bjudit in sex artister att uppträda på scenen mitt i centrala Växjö. Bland annat Darin, som inte är helt okänd för Växjöpubliken. Artisten, som slog igenom i Idol 2004 där han hamnade på en andraplats i finalen, uppträdde bland annat på Karl-Oskardagarna förra året. Darin har också besökt Växjö konserthus.

Annons

Två andra artister som slog igenom via Idol är Liamoo och Hanna Ferm. Duon tävlade tidigare i år i Melodifestivalen med låten ”Hold You”.

En annan svensk popstjärna som var med i årets upplaga av Melodifestivalen är Wiktoria och även hon kommer till Rix FM i Växjö. Artisten debuterade i Melodifestivalen 2016.

Växjöpubliken får även se duon Jubël som består av Sebastian Atas och Victor Sjöström. De slog igenom nationellt och internationellt med covern "Dancing in the moonlight".

Sist men inte minst, även om fler artister kan tillkomma enligt Rix FM, uppträder Paul Rey.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons