Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Att arbeta på Mosaiks ungdomsredaktion

En krönika av Leonora Kryeziu.
Publicerad 28 juni 2019
Detta är en personligt skriven text i Mosaik Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Allt började en solig dag i augusti då min lärare kom och frågade om jag ville vara med och jobba med något som hette ungdomsredaktionen. Jag tackade direkt ja! En obeskrivlig känsla som jag aldrig kommer att glömma. Att just jag av alla fick den frågan.

Vårt första möte var på Smålandspostens kontor där Mosaik också satt. Där skrev vi vår första artikel.

Annons

Den artikeln var nog den lättaste eftersom den skulle handla om oss själva. Om oss 4 som skulle bli Mosaiks ungdomsredaktion. Känslan av att se min första artikel blev fylld av glädje och upprymdhet.

Den svåraste artikeln var nog att intervjua Anton som jobbade med filmproduktion på Y-studios eftersom det var mycket info om reklamproduktion och sådant som man inte kan orden på. Men det blev faktiskt en bra artikel med bra info för dom som kanske vill jobba med samma sak som Anton. Sen var det var roligt när vi fick hålla i kameran som han hade med sig. Jag hade aldrig sett en sådan förut.

När jag den där soliga dagen i augusti fick frågan om att börja på ungdomsredaktionen så trodde jag inte att det skulle gå så som det har gått. Det blev ännu bättre än vad jag någonsin kunde tro. Vi var verkligen riktiga journalister som fick intervjua så många olika människor.

Jag tror att detta kommer hjälpa mig jättemycket i framtiden ifall jag blir erbjuden ett liknande jobb, för då kommer det vara mycket lättare att veta hur man ska göra, skriva och hur man möter olika människor.

Hoppas att fler får samma möjlighet. Och om just DU får det så får du inte missa chansen!

Annons
Annons
Annons
Annons