Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Beskedet om ny simhall i Växjö

Växjö • Publicerad 28 maj 2019
Foto: Smålandsposten

Kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje och Moderaterna i Växjö har bestämt sig för var de vill ha Växjös nya simhall - nämligen vid Växjösjön.

– Vår ingång i det hela är att vi bygger på befintlig plats, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) till Smålandsposten.

Annons

Tidigare i år presenterades flera olika alternativ för var den nya simhallen skulle kunna tänkas ligga. Förslagen var vid Vaktvägen, Bäckaslöv eller Växjösjön.

– Jag tror att man ska ha respekt för de här frågorna. Det är komplicerat. Man löser inte en sådan här sak i en handvändning. Det är många olika intressen som ska tillgodoses. Det är inte bara simsporten. Simhallen är också en av Växjös största mötesplatser för motionssimmare, motionärer och också annan typ av verksamhet. Det är det perspektivet som vi har försökt tillgodose på de olika ställena utifrån olika perspektiv, säger Anna Tenje till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons