Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Boende vräks när Rönnedal rivs

Alvesta • Publicerad 8 maj 2019
.
.Foto: Oscar Ivarsson

Hyresfastigheterna på Rönnedal i Alvesta, som tidigare hyrdes av Migrationsverket, kommer att rivas. I dagsläget är ett 37 lägenheter uthyrda till personer som snart inte har någonstans att bo.

– I takt med att Migrationsverket lämnade lokalerna förra året började vi hyra ut lägenheter i husen på korttidskontrakt. Migrationsverkets beslut tog väldigt lång tid och vi gjorde allt för att försöka täcka våra kostnader, säger Allbohus kundchef Caroline Fagerström till Smålandsposten.

Annons

Hon berättar också att man började informera de människor som bor i lägenheterna att rivningsbeslutet träder i kraft den 17 maj, och att man efter det börjar säga upp lägenheterna.

– I bästa fall kan vi börja riva redan i år. Om lägenheterna bara står tomma blöder vi bara pengar, då är det bättre att vi får till rivningen så snabbt som möjligt, säger Caroline Fagerström till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons