Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Corona: Första dödsfallet i Kronoberg

Alvesta • Publicerad 7 april 2020
.
.Foto: Barzan Dello

Under måndagen meddelade Alvesta kommun att Kronobergs län har fått sitt första dödsfall som kan kopplas till covid-19. Det är en omsorgstagare vid ett äldreboende i Alvesta som har avlidit.

– Den avlidne bodde på den avdelning, där vi sedan tidigare har bekräftade fall av Covid-19. Alla insjuknade isolerades omgående i sina egna lägenheter, så snart de uppvisat symtom på luftvägssymtom. Aktuell enhet är också tillsluten och personalen vistas eller arbetar inte någon annanstans under sitt arbetspass. På grund av den medicinska sekretessen får vi inte peka ut den drabbade verksamheten och därför kan vi inte heller informera övriga boendes anhöriga, säger Anneli Loberg, förvaltningschef Omsorgsförvaltningen.

Annons

På grund av sekretess vill Alvesta kommun inte berätta när personen avled eller på vilket boende.

– Det är en allvarlig smitta för personer i den här målgruppen och vi har varit medvetna om att det bara var en tidsfråga innan vi skulle få vårt första dödsfall, men det känns naturligtvis tungt, säger Anneli Loberg.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons