Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Cyklar transporteras bort i Växjö

Växjö • Publicerad 26 maj 2020
Foto: Thea Karlsson

Det har blivit dags för vårens kontroll av cyklar som står parkerade i Växjö centrum. Kontrollerna har inletts och cyklar som stått parkerade på samma ställe i mer än tre veckor kommer att transporteras bort.

Kontrollerna görs för att skapa fler lediga platser i cykelparkeringarna och förbättra tillgängligheten i centrum. En lapp kommer att sättas på alla cyklar och de cyklar som har kvar lappen och står kvar på samma plats i mer än tre veckor kommer att transporteras till Växjö Bildemontering.

Annons

– Vi är tacksamma för att många väljer att cykla i Växjö. Samtidigt behöver vi se till att det finns goda möjligheter att parkera sin cykel i stan och att felparkerade cyklar inte blir ett hinder för trafik och fotgängare. Cyklar som står utanför cykelställ kan till exempel skapa problem för personer med olika former av funktionsnedsättningar och även utryckningsfordon kan få svårt att komma fram. Därför kommer vi att göra tätare kontroller av parkerade cyklar i Växjö framöver, säger någon Magnus Nykvist, trafikingenjör på Växjö kommun.

För den som vill hämta ut sin cykel gäller det att ange märke, färg, modell, platsen cykeln stod på, ramnummer/chassinummer, inköpskvitto och foto. Det går också att använda en nyckel, om du har en, för att bevisa att cykeln är din.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons