Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Cyklar transporteras bort i Växjö

Växjö • Publicerad 24 oktober 2019
.
.Foto: Lennart Ernstsson

I slutet av september påbörjade Växjö kommun en cykelkontroll vid Växjö stationsområde, i delar av Växjö centrum och Teleborgs centrum. Lappar sattes upp i berörda områden och på alla cyklar som stod parkerade där. I veckan började kommunen att transportera bort de cyklar som har stått parkerade på samma ställe sedan kontrollen inleddes för tre veckor sedan.

Cyklarna kommer att lämnas till polisens cykelförråd och de som är trasiga kommer att ges bort direkt till kommunen eller staten.

Annons

”Kontrollen av parkerade cyklar gör det enklare att sköta renhållningen i området. Det blir också fler lediga cykelparkeringar till de cyklister som behöver parkering”, skriver Växjö kommun på sin hemsida.

Polisens cykelförråd på Krukmakargatan 1 tar hand om övergivna cyklar och letar efter ägaren i tre månader. Efter det kommer cykeln att ges till Polismyndigheten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons