Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Efter Växjöbons initiativ – Majblommans insamling blir av

Växjö • Publicerad 20 april 2020
Foto: Majblomman

På grund av coronapandemin har försäljningen av majblommor skjutits upp till hösten. Efter beskedet har reaktionerna har varit många och Sophie Rålin i Växjö startade en egen, digital insamling för Majblomman. Nu väljer riksförbundet att också starta en stor, digital insamling.

Den 23 april startar insamlingen, där hela Sverige kan delta. Alla kan starta en egen insamling och intäkterna kommer att delas ut i ekonomiskt stöd till barn lokalt och användas för att stärka barns rättigheter nationellt.

– Gensvaret har varit fantastiskt. Folk har förstått att barnfattigdomen i Sverige inte pausar - tvärtom. När samhällsekonomin tvärnitar är det de mest utsatta barnen som betalar priset. Vi behöver samla in pengar trots den svåra situation vi nu befinner oss i, barnen vi finns till för behöver oss nu mer än någonsin, säger Majblommans generalsekreterare Tove Lindahl Greve.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons