- العربية
- Svenska
Erik och Pierre öppnar ny restaurang i Växjö
I våras köpte Erik Isaksson och Pierre Gustafsson den populära restaurangen Rustique - Vinbar & Krog. De senaste fem veckorna har lokalen renoverats för det nya matstället som de har valt att döpa till Signatur. Under söndagen smygöppnade de restaurangen och under hela vecka blir det premiärvecka.
– Det känns väldigt roligt och är en lättnad att äntligen få öppna restaurangen. Det har varit stort intresse inför och många som pratat om Signatur. Nu ska det bli härligt att få visa upp vad vi har gjort. Det känns kul att vara den som är den nu, säger Erik.
Vad ska Signatur vara för någon slags restaurang?
– Signatur ska vara ett klassiskt ställe med gott käk, gott vin och trevlig barmiljö. Vi vill höja standarden ytterligare i Växjö utan att det behöver vara så dyrt. Hit ska alla ha råd att gå.
Erik Isaksson hoppas kunna behålla många av Rustiques gäster och samtidigt få nya kunder att upptäcka restaurangen.
– Både jag och Pierre, som kommer att laga maten, har varit stammisar på Rustique och pratat med en del andra gäster som kommit med önskemål. Det finns en del på den gamla menyn som vi inte får ta bort.
På Signaturs meny kommer det att vara svensk husmanskost i fokus med rätter som laxrygg, toast skagen och wallenbergare.
– Jag tror att många kommer fastna direkt på smårätterna och därför har vi ställt om bongsystemet som noterar beställningarna. Det kommer att vara möjligt att laborera och ta en förrätt som huvudrätt och tvärtom.
Vad kommer att vara signaturen på Signatur?
– Det kommer vara baren som helt är i kork. Den är unik och vi hoppas, när corona är förbi, att det ska vara en naturlig plats för folk att hänga vid. Vi hoppas det ska vara 20-30 personer som står där vid baren sedan, säger han.
Erik berättar att Signatur kommer att ha öppet tisdagar till söndagar och satsa på olika trubadurer under fredagar och lördagar. Det har varit ett uppskattat inslag tidigare i lokalen på Sandgärdsgatan. Dessutom blir det krogsöndagar.
– Det behöver hända något här på söndagar och det är väldigt få restauranger som har öppet då. Vi satsar bland annat på helgluncher som sticker ut från vanliga menyn och kommer att ha öppet så länge det finns folk som sitter kvar, säger han.