Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Få ungdomar söker sommarjobb

Växjö • Publicerad 11 november 2019
.
.Foto: LENNART MÅNSSON

Nästan var tredje gymnasieungdom i Arabyområdet i Växjös sökte inte något sommarjobb 2018. Både Moderaterna och Socialdemokraterna vill se förändring genom nya insatser.

– Vi behöver använda de mötesplatser som vi har på Araby, till exempel Araby Park Arena för att möta ungdomar och ge stöd att till exempel skriva cv och ansökan. Den typen av insatser ska vi nu växla upp, säger kommunalrådet Oliver Rosengren (M) till SVT Småland.

Annons

Oppositionsrådet Tomas Thornell (S) vill också att Växjö kommun ska göra en extra insats för att stötta ungdomarna och hjälpa dem att söka sommarjobb.

– Det är ett stort utanförskap i Araby vilket innebär att man inte har samma chans att komma in i samhället. Det här går tyvärr i arv. Har man föräldrar som kanske är arbetslösa, så påverkar det också barnen och det gör att färre söker sommarjobb, säger han till SVT Småland.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons