Annons
  1. Svenska
  2. العربية
  3. Svenska

Familjecentralen i Araby leder stort projekt

Växjö • Publicerad 6 mars 2020
.
.Foto: ERIK SIMANDER

Den så kallade Rinkebymodellen är en modell där kommunen gör hembesök, ger rådgivning och vägledningsmaterial till förstagångsföräldrar under barnets första 15 månader.

Nu meddelar Växjö kommun att Familjecentralen i Araby kommer att vara basen för Rinkebymodellen i Växjö. Enligt ett pressmeddelande kommer Rinkebymodellen då att utökas och projektet riktar sig till barn och deras föräldrar i socioekonomiskt utsatta områden.

Annons

– Genom att ha ett nära samarbete hoppas vi kunna tidigt kunna nå de familjer som är i behov av extra stöd. Målet är att öka förutsättningarna för jämlik hälsa och vård och att barnen får en bra och trygg uppväxt, säger Magnus Wibert, tillförordnad avdelningschef barn och familj.

Växjö kommun har också fått ett nationellt uppdrag och kommer att stötta andra kommuner i deras arbete när de gör samma sak.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons