1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Familjefestival på Araby

Växjö • Publicerad 3 maj 2019
Foto: JOHANNA URSJÖ, SMÅLANDSPOSTEN

En folkfest för alla! Det är mottot för Araby Folkfest som äger rum på lördag vid Araby Park Arena. På programmet står både artistframträdanden, Växjömästerskap i fotbollstennis, magdans, möjlighet att träffa blåljuspersonal, mat från världens alla hörn och mängder med familjeaktiviteter.

– Vi satsar extra mycket på barnfamiljer, berättar Malin Richardson i arrangörsgruppen.

Arabyfestivalen var i många år ett uppskattat evenemang. Nu har traditionen återuppväckts med Araby Folkfest, där konceptet påminner om föregångaren fast med ett ännu starkare familjeperspektiv. Fjolårets folkfest blev en stor framgång konstaterar Malin Richardson, verksamhetschef på Araby Park Arena och som också ingår i arrangörsgruppen.

– Jag tycker att folkfesten verkligen levde upp till sitt namn i fjol. Det var mycket glädje och folk från hela Växjö, som fick ta del av och upptäcka Arabys allra bästa sidor med gemenskap och engagemang.

Nu hoppas Malin på en återupprepning av succén.

– Tanken är att det här ska bli ett årligen återkommande evenemang, Vi har tilldelats en budget på 100 000 kronor.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.