Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fler vuxna på stan under valborg

Alvesta • Publicerad 28 april 2020
Foto: Marie Magnusson

På grund av risken för smittspridningen av covid-19 ställs många aktiviteter in. Närmast gäller det bland annat det traditionella valborgsfirandet som alltid sker den sista april.

Valborg är en kväll då många ungdomar brukar vara utomhus. Vissa testar alkohol för första gången och för att skjuta fram alkoholdebuten ordnas oftast just aktiviteter för ungdomar.

Annons

I år blir det annorlunda då det inte är tillåtet att anordna aktiviteter. Istället kommer fritidsledarna i Alvesta kommun att röra sig utomhus under kvällen. Tanken är att ungdomarna som är ute ska kunna vända sig till en trygg vuxen om något skulle hända.

– Det är en bra möjlighet att använda våra kunskaper och relationer till ungdomarna som vi träffar i skolan när det mesta ställs in, istället för att göra ingenting, kan vi vara en trygg punkt för dem om något inte går som planerat, säger fritidsledaren Rebecca Lundberg på Alvesta kommuns hemsida.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons