Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Hon blir ny landshövding

Kronoberg • Publicerad 25 oktober 2019
.
.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Den 31 oktober går landshövding Ingrid Burman i pension. Under torsdagsmorgonen presenterade regeringen sitt beslut om vem som blir vikarierande landshövding för Kronobergs län.

Det blir länsrådet Kristina Zetterström, som har en gedigen arbetslivserfarenhet från såväl offentlig förvaltning som från privata organisationer. Hon har bland annat varit chef på Riksdagsförvaltningen och i Regeringskansliet, och jobbat både med EU-frågor och med lokala och regionala frågor.

Annons

– Länsstyrelsen är en fantastisk arbetsplats om man vill jobba brett med samhällsfrågor. Jag är hedrad att ha fått frågan och min ambition är att förvalta uppdraget på bästa sätt, säger Kristina Zetterström.

Samtidigt utsågs Stefan Carlsson som nytt vikarierande länsråd. De kommer att ha sina nya tjänster till dess att regeringen har utsett ordinarie landshövding och länsråd.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons