Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Ingen folkfest i Alvesta

Alvesta • Publicerad 26 juni 2019
.
.Foto: Oskar Tinggren

Förra året ställdes Folkfesten i Alvesta in på grund av att datumet krockade med valdagen. Då lovade Alvesta kommun att evenemanget skulle återkomma i år, men så blir det inte.

– Det har inte funnits medel nog helt enkelt. Det är jättetråkigt. Folkfesten har varit väldigt uppskattad, men det är ett annat ekonomiskt läge just nu, säger Lavinia Strömberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, till Smålandsposten.

Annons

Istället för Folkfesten så väljer kommunen att ge 20 000 kronor var till tre mindre integrationssatsningar. Det rör sig om nattfotboll, en familjedag samt en musik- och danskonsertserie.

– Det kommer alltid finnas aktiviteter och engagemang kring integrationsprojekt. Sen om det heter Alvesta Folkfest eller något annat spelar egentligen mindre roll, säger Suzanne Hammargren, tf förvaltningschef för kultur och fritid, till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons