Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Internationella kvinnodagen uppmärksammas i Växjö

Växjö • Publicerad 6 mars 2020
.
.Foto: Lennart Ernstsson

I samband med den internationella kvinnodagen den 8 mars planerar Det fria ordets hus att uppmärksamma den svenska författaren Elin Wägner. Elin Wägner skrev inte bara böcker och artiklar utan kämpade också för kvinnors rösträtt i början av 1900-talet. Hon var en aktivist som lyfte frågor kring bland annat kvinnors rättigheter, fredsfrågor och sociala frågor och det är hennes feministiska gärning som Det fria ordets hus vill hylla.

– En av de uppgifter som Det fria ordets hus har är att lyfta det litterära arv som finns i Kronoberg. Elin Wägner är en av de författare som verkade i länet. Hon kämpade för jämställdhet, kvinnlig rösträtt och var engagerad i miljöfrågor. För att hylla henne har vi bjudit in starka och fantastiska kvinnor som får höja sina röster. Röster som kanske inte hade hörts om det inte vore för Elins outtröttliga och hårda arbete, säger Nahide Arabadji, affärsutvecklare på kultur- och fritidsadministrationen.

De kvinnor som kommer att tala under eventet på Speakers Corner i Växjö är Tina K Persson, Nadia Tariqi, Maha Nasser, Nahide Arabadji, Olja Pekušić och Camilla Carnmo.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons