Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

John Lundvik från Växjö tävlar i Eurovision

Växjö • Publicerad 7 maj 2019
.
.Foto: Filip Sjöfors

John Lundvik från Öjaby i Växjö vann Melodifestivalen 2019. Han var överlägsen i finalen i Friends Arena i Stockholm och vann med 74 poäng. Nu är han Sveriges hopp i Eurovision Song Contest i Israel 2019.

Den 16 maj tävlar artisten i Eurovisions andra semifinal i Tel Aviv. Han ska försöka få publikens stöd och ta sig till finalen den 18 maj.

Annons

– Det känns hedersfyllt att få representera Sverige i världens största musiktävling. Hela världen sitter bakom den där lilla linsen som man kommer ha tio centimeter från ansiktet, säger John Lundvik.

Sedan vinsten i Melodifestivalen har John Lundvik repeterat, gjort många intervjuer med nationell och internationell press och förberett sig inför den viktiga veckan. Redan nu befinner han sig i Tel Aviv för att förbereda det sista.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons