Annons
  1. العربية
  2. Svenska

Karl-Oskardagarna ställs in

Växjö • Publicerad 4 juni 2020
Foto: David Elg

Karl-Oskardagarna i Växjö är en av Sveriges äldsta stadsfester och startades år 1984 på initiativ av Asta Ohlsson. Sedan dess har det gått från ett mindre endagsinslag i centrum till en folkfest med bland annat musik, evenemang, tivoli och handeln som visar upp sina varor.

Stadsfesten som pågår i ett par dagar brukar ha runt 100 000 besökare men i år tvingas arrangörerna fatta beslutet att ställa in Karl-Oskardagarna. På grund av de restriktioner som råder på grund av coronapandemin blir stadsfesten den 14-16 augusti inte av.

Annons

”Med restriktionerna i åtanke får Karl-Oskardagarna som är en av Sveriges äldsta stadsfester ta en paus men vi kommer se till att sommaren i vår underbara stad blir en sommar att minnas ändå!” skriver Växjö City på sin facebooksida.

Sedan tidigare har Växjö kommuns satsning Scensommar och Allsång i Linnéparken tvingats ställa in sommarens planerade evenemang.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons