Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Konstverk ska pryda elskåp i centrala Växjö

Växjö City har avslutat sin tävling Street Art Contest och det är nu klart vilka sex konstverk som kommer att pryda sex olika elskåp i centrala Växjö.
– Inte mindre än 115 unika personer har skickat in bidrag. Sedan är det många som har skickat in flera bidrag. Så vi har haft hundratals att välja bland. Det har varit en stor bredd och nu har vi i Växjö Citysamverkan valt ut sex, säger centrumledare Nils-Petter Nilsson till Smålandsposten.
Växjö • Publicerad 5 maj 2020
Foto: Qarin Piehl

Under våren har konstnärer fått skicka in sina konstverk till Växjö Citysamverkans tävling Street Art Contest. Tävlingen arrangerades med syftet att snygga till sex elskåp i centrala Växjö och nu har sex bidrag valts ut. Konstnärerna bakom dessa är Emilia Linderholm och Anna Nordström, Emma Karlsson och Zandra Elfsson, Qarin Piehl, Johan Pettersson, Johan Elmehag samt Astrid Marchal.

– Vi är jätteglada! Anna och jag jobbade ihop för några år sedan med projektet ”Tales of Nature”. Hon fotograferade småländska vyer runt Växjö som trycktes på canvas. Just det här är skog utanför Sandsbro. Vi tar in skogen i staden. Sedan har jag målat på hennes fotografi, så våra båda uttryck smälter samman, säger Emilia Linderholm till Smålandsposten.

Konstnärernas verk kommer att monteras på sex olika elskåp runt om i centrala Växjö. Bland annat utanför butiken Panduro och restaurangen Cyrano. Om konsten tas väl emot kan fler elskåp prydas med konst i framtiden.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons