Annons
Kalmar

Köpte dopningspreparat – trodde det var lagligt

En 22-årig man använde kokain på en nattklubb och köpte dopningspreparat på internet. Men enligt mannen var preparatet lagligt. Nu döms han.
Kalmar • Publicerad 4 juni 2020

Den första åtalspunkten gällde en händelse som ägde rum i december förra året. Den 22-årige mannen har då använt kokain på en nattklubb i Kalmar, när han blev tagen på bar gärning vid toaletten.

Den andra åtalspunkten gällde ett köp av prestationshöjande träningsprodukter på internet, som mannen menar var lagliga. Han vet inte varför han har haft dopningspreparat i urinen när han bara köpt lagliga kosttillskott, har han uppgett i förhör. Preparatet ska han ha använt mellan den 24 november 2019 och 1 december 2019.

Annons

Mannen nekar till brott gällande köpet av träningsprodukter, men erkänner brott i det första fallet.

Tingsrätten gjorde bedömningen att åtal var styrkt i båda fallen. Det baserat bland annat på mannens erkännande.

22-åringen döms nu för ringa dopningsbrott samt ringa narkotikabrott. Påföljden blev 110 dagsböter, totalt 14 300 kronor.

Amelia RydebergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons