unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Krisstöd till biograferna

Palladium
Palladium
Foto: Lena Gunnarsson

Regeringen har avsatt ett speciellt krisstöd till de biografer som har det tufft på grund av coronapandemin. Nu har Svenska filminstitutet meddelat vilka biografer som får ta del av stödet.

Drygt en miljon kronor av krisstödet går till biografer i Kronobergs län, Kalmar län och Blekinge. Folkets Bio i Växjö får 24 455 kronor, biografen i Alvesta får 8 110 kronor och Folkets Hus i Hovmantorp får 5 233 kronor.

Men trots krisstödet tror Håkan Henriksson, som är föreståndare för biografen i Hovmantorp, att det kan bli tufft även framöver.

– Vi anställda är permitterade och även uppsagda. När permitteringen går ut den siste september får vi gå hem om det fortfarande ser ut som det gör nu, säger han i ett pressmeddelande.