Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Kungsgrillen öppnar nytt

Växjörestaurangen Kungsgrillen öppnar nu sitt fjärde matställe. Under juli kommer ägaren Ahmed Algadomi och hans medarbetare starta upp på Teleborgs centrum.
Växjö • Publicerad 26 juni 2019
Foto: Nadia Hagberg

Det börjar hända saker i Teleborgs centrum det. I höst kommer Lidl öppna en ny butik i ICA:s förre detta lokaler och redan i juli etablerar sig Kungsgillen i Pizzeria Torinos gamla lokaler.

– De här satsningarna innebär ett lyft för hela Teleborgs centrum, konstaterar Ahmed Algadomi, ägare till Kungsgrillen.

Annons

Ahmed startade Kungsgrillen på Väster i Växjö hösten 2014 och deras egenlagade kebab-, falafel- och sharwarma-rätter har gått hem hos Växjöborna. I fjol kompletterades verksamheten med Donut King Churros på Storgatan i centrala Växjö och i år har expansionen fortsatt.

– I våras öppnade vi Kungsgrillen i Kristianstad och etableringen nu på Teleborg blir vår fjärde restaurang. Totalt kommer vi nu vara cirka 18 anställda.

Teleborg är Växjös största stadsdel och inklusive universitetsområdet bor det runt 25 000 människor här.

– Vi har fått många önskemål från just invånarna i Teleborg. Med den här etableringen täcker vi även södra delen av Växjöområdet.

Kommer ni öppna fler restauranger i Växjö?

– På sikt blir det säkert fler restauranger, men nu i dagsläget kommer vi koncentrera oss på de här tre ställena i Växjö och restaurangen i Kristianstad.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons