Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Macken i Växjö i konkurs

Växjö • Publicerad 22 mars 2020

Det sociala företaget Macken går i konkurs. Macken hade ett 30-tal anställda och var länge den största privata arbetsgivaren i Araby. Macken har haft många olika verksamheter, en stadsodling i Östrabo ekobacke och en företagsskola för människor utanför arbetsmarknaden.

– Jag önskar att Macken hade fått leva lite längre. Dels att Macken har haft en spännande utveckling det sista året, med två nya restauranger och lanthandeln i Torne. Allt kändes så spännande. Ändå gick det inte riktigt. Likviditeten var eftersatt efter de hårda åren, säger Fredrik Bergman, en av Mackens grundare, i ett pressmeddelande.

Annons

Fredrik Bergman riktar nu kritik mot Växjö kommun.

– Vi gick upp till kommunen och presenterade en idé om en visionär återvinningscentral med verkstäder och re-designmuseum. Kommunen förklarade efter en tid att man gillade idén men att man ville förverkliga den i kommunal regi. De tog våra idéer och manövrerade ut oss, säger hani pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons