unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Macken i Växjö i konkurs

Det sociala företaget Macken går i konkurs. Macken hade ett 30-tal anställda och var länge den största privata arbetsgivaren i Araby. Macken har haft många olika verksamheter, en stadsodling i Östrabo ekobacke och en företagsskola för människor utanför arbetsmarknaden.

– Jag önskar att Macken hade fått leva lite längre. Dels att Macken har haft en spännande utveckling det sista året, med två nya restauranger och lanthandeln i Torne. Allt kändes så spännande. Ändå gick det inte riktigt. Likviditeten var eftersatt efter de hårda åren, säger Fredrik Bergman, en av Mackens grundare, i ett pressmeddelande.

Fredrik Bergman riktar nu kritik mot Växjö kommun.

– Vi gick upp till kommunen och presenterade en idé om en visionär återvinningscentral med verkstäder och re-designmuseum. Kommunen förklarade efter en tid att man gillade idén men att man ville förverkliga den i kommunal regi. De tog våra idéer och manövrerade ut oss, säger hani pressmeddelande.