1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Med förebilden som målvaktskollega

Östers IF har lyft upp Victor Stulic i seniortruppen. Den unge målvakten ska utvecklas tillsammans med förebilden Robin Malmkvist.
Växjö • Publicerad 29 januari 2019
Foto: Filip Sjöfors

Östers IF förbereder sig som bäst för säsongen 2019. Än har inget nyförvärv gjorts men bland målvakterna finns ett nytt ansikte. Darmin Sobo lämnade ÖIF för spel med Växjö Norra. Då valde klubben att satsa på unge Victor Stulic, född år 2002, som back up till rutinerade Robin Malmkvist.

– Det känns riktigt bra, otroligt stort och kul att man har fått kontrakt med a-laget. Det är det som jag har jobbat för och det känns som en stor ära att få vara en del av a-laget, säger Stulic.

Den unge burväktaren ser fördelar i att det just är Malmkvist som är hans ”konkurrent”. Proffsdrömmen finns såklart för den blivande 17-åringen och han tror att hans målvaktskollega kan hjälpa honom att ta nästa steg.

– Han ger mig många bra trix på träning och i omklädningsrummet. Han är superbra och det är vår målvaktstränare också.

– Jag har sett upp till målvakterna i a-laget och Robin är en av dem och nu är jag själv där, det känns väldigt bra för mig.

Hur ser din ambition ut, drömmer du om spel på ännu högre nivå?

– Min högsta dröm fotbollsmässigt är att spela i Liverpool.

Men till Premier Legaue är det en bit kvar för Stulic. Först ligger fokus på det som komma skall med ÖIF.

– Jag vill utveckla mig så mycket som möjligt och lära mig så mycket jag kan. Första målet är att komma in i tempot med a-laget.

Hur ser du på dina chanser att få stå redan i år?

– Det är väl om Robin blir skadad eller om något händer så. Jag tror inte att planen är att jag ska spela men får jag chansen så är jag redo.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.