1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Mosaiks reporter uppmärksammas nationellt

Växjö • Publicerad 13 december 2019

Mosaiks reporter och krönikör Maha Nasser har tilldelats ett projektbidrag från Statens kulturråd. Hon får 70 000 kronor för sitt projekt med den självbiografiska romanen ”No sin for me, except I’m female”.

– När det fria ordet hotas, hotas en av grundpelarna i vår demokrati. Genom att stå upp för yttrandefriheten och den konstnärliga friheten står vi upp för det som bygger vårt samhälle, säger Henriette Zorn, handläggare på Kulturrådet för projektbidraget med fristadskonstnärer.

Växjö är sedan 2012 en fristad för förföljda journalister. Maha Nasser är en fristadsjournalist från Jemen som har bott i Växjö i drygt ett år.

– Jag är så glad och tacksam över denna möjlighet. Jag ser fram emot att påbörja ett nytt kapitel i mitt författarskap. I boken hoppas jag kunna kommunicera mina tankar kring hedersvåld och våld mot kvinnor.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.