1. العربية
  2. English
  3. Svenska
Nyheter

Multisportarena föreslås i Växjö

Växjö • Publicerad 8 november 2019
Foto: Smålandsposten

I ett medborgarförslag föreslås det att en multisportarena ska byggas i området runt Ringsberg, förslagsvis på Spetsamossen eller uppe vid Ringsbergskolan.

I förslaget lyfts liknande anläggningar i Växjö upp, som på Vintervägen och vid Hovs nya aktivitetspark. Medborgaren anser dock att det kan vara lite för långt för barnen i området vid Ringsberg att ta sig bort till dessa områden själva.

I medborgarförslaget lyfts det fram att Ringsbergskolan inte har någon egen gymnastiksal och att en ny multiarena även skulle kunna användas dagtid av skolor och förskolor.

"Vi vill att våra barn och ungdomar i detta område även de skall ha lätt till spontanidrott och en plats där de lätt kan mötas upp och spela tillsammans istället för att sitta hemma framför skärm. De vill ha en naturlig mötesplats för idrott och gemenskap”, står det i medborgarförslaget.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.