Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Musikfestival i Alvesta

Musikskolan i Alvesta arrangerar en musikfestival i juni och skolans elever tar tillfället i akt att spela musik på scener runt om i Alvesta.
Alvesta • Publicerad 16 maj 2019
.Foto: Eva Sonesson

Sedan musikskolan flyttades till Stenlycke har man inte haft samma möjligheter att anordna utomhusspelningar för musikskolans elever. Alla musiklärare har därför tagit ett beslut att anordna flera olika konserter inför terminsavslutningen för att eleverna ska få en möjlighet att uppträda på scen. Konserterna sker i form av en festivalvecka.

– Det här är en fantastisk möjlighet för eleverna att verkligen prova på att få spela musik inför en publik, säger Jon Stavert, musiklärare på Alvestas musikskola.

Annons

Föreställningarna sker mellan den 3 och 6 juni på flera olika platser runt om i Alvesta, bland annat i Hagaparken den 4 juni. Kvällen inleds med ett sambatåg som rör sig från musikskolans lokaler i Stenlycke vidare bort till Hagaparken där musikskolans elever uppträder.

– Alla elever är välkomna att vara med, oavsett om de spelat en termin eller flera så ska alla få vara med och visa upp det de kan, säger Ola Af Trampe.

Thea KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons