Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Nu blir alla Nettobutiker Coop

Växjö/Alvesta • Publicerad 13 maj 2019
Foto: Lena Gunnarsson

Coop, genom Coop Butiker & Stormarknader AB, har köpt upp alla Nettos svenska butiker. Totalt handlar det om 163 Nettobutiker.

”Vi tar idag ett historiskt steg när vi på Coop Butiker & Stormarknader går från 240 till 400 butiker. Netto har på ett skickligt sätt byggt upp ett starkt butiksnät i södra Sverige, som vi nu ser fram emot att satsa på och utveckla vidare som Coop”, säger Christian Wijkström, vd Coop Butiker & Stormarknader, i ett pressmeddelande.

Annons

I Växjö berörs stadens två Nettobutiker och i Alvesta berörs en. Avtalet om överföring av verksamheten omfattar även de 2000 anställda i Netto. Planen är att butikerna kommer att göras om till Coop-butiker och få deras sortiment av matvaror.

”Vi välkomnar Netto till Coop-familjen. Med betydligt fler butiker och större volymer kommer Coop nu få mer muskler bakom vår vision att vara den goda kraften i mat-Sverige och därmed öka nyttan för våra ägare – våra 3,5 miljoner medlemmar”, säger Magnus Johansson, vd Coop Sverige.

Anna EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons