Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Ny fotbollsklubb bildas i Alvesta

Alvesta • Publicerad 16 oktober 2019
Foto: Urban Nilsson

En ny fotbollsförening har sett dagens ljus. Ordförande i klubben är Ajdin Turcinovic. Han har tidigare haft styrelseposter och han har också varit assisterande tränare i Alvesta GIF. Men nu väljer han och ett par kompisar på Linnéuniversitetet att starta eget.

– Jag tycker inte att konceptet i Alvesta funkade helt. Alla fick inte spela fotboll.

Annons

I nya klubben Alvesta United tänker Turcinovic och hans vänner skapa en stor grupp med spelare. Ena delen av gruppen satsar seriöst mot seriespel. Den andra halvan ska vara ”fotboll för alla” oavsett bakgrund. Precis som namnet United antyder vill man ”förena alla delar av samhället” i Alvesta.

Laget i seriespel kommer att anmälas till division 6 kommande säsong.

– Vi kommer att plocka spelare. Vi har erfaret folk och bra kontakter från division 3 och nedåt. VI kommer att försöka plocka lokala spelare och bygga en så bra startelva som möjligt. Vårt mål är att komma upp till femman på två år och jobba utifrån det.

Den nya klubben kommer att ha sin hemmaplan på Virdavallen i Alvesta. Om man lägger försäsongens träningar på konstgräs där eller i Vislanda är oklart. Ekonomin avgör.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons