Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Ny restaurang öppnar i Växjö

I början av juni väntas den nya restaurangen Hungrill öppna på Klostergatan i Växjö.
– Det blir mat från olika kulturer, säger Amir Alizadeh.
Växjö • Publicerad 19 maj 2020
Foto: Oscar Appelgren

Efter sex år stängdes Lilla Mexico, en av Växjös mest populära restauranger, i vintras. Lokalen har nu tagits över av Hungrill som ska öppna i början av sommaren.

– Vi ska erbjuda pizza, kebab, sallader och en à la carte-meny med bland annat lasagne, bakad potatis och crispy chicken, säger Amir Alizadeh, som är en partner till restaurangen.

Annons

Han beskriver att de ska servera mat från olika kulturer och att det blir olika typer av kebabrätter, både asiatiska och arabiska varianter. Det blir också stort fokus på pizza.

– Jag har en kompis från Italien som är väldigt bra på pizza. Vi börjar med italienska pizzor men sedan ska vi bland annat utöka med mexikanska pizzor.

Amir Alizadeh driver sedan tidigare Kebab House på Storgatan i Växjö och tillsammans med sina kompanjoner har han letat efter en lokal där de kan öppna en ny restaurang.

– Lokalen på Kebab House är så liten så det blir nästan bara take away. På Hungrill vill vi att man ska kunna sitta ner och äta maten. När vi fick möjlighet att ta över Lilla Mexicos lokal kände vi att det var perfekt.

Hungrill ska i framtiden också kunna gå att abonneras för kalas och större sällskap. Tanken var att restaurangen skulle öppna den 1 april i år men på grund av coronapandemin har öppningsdatumet flyttats fram till den 2 juni.

– Vi tog över lokalen i februari när coronakrisen inte riktigt fanns. Det känns tråkigt att vi inte fick öppna när vi ville i april men vi ska göra det så bra som möjligt när vi väl får öppna. Det handlar om att jobba med hygienen och servera god mat, säger Amir Alizadeh.

Hungrill kommer att anställa flera medarbetare till restaurangen men på grund av rådande situation kommer det att ske senare i år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons