Annons
  1. العربية
  2. Svenska
  3. English

Ny satsning från Öster i Samhället

Växjö • Publicerad 13 december 2019
Foto: Pressbild

Nattfotbollen i Tipshallen har blivit en succé. Nu kommer en ny satsning från Öster i Samhället. Tillsammans med Idrottskliniken drar man i gång en helt ny aktivitet – gymträning på fredagskvällar. Satsningen riktar sig enbart till tjejer.

– Unga tjejer behöver en egen arena, där man kan mötas från alla kvarter. Det känns fantastiskt kul att tillsammans med Idrottskliniken kunna starta upp denna aktivitet för tjejer – med tjejer. Ytterligare ett steg i utvecklingen för Öster i Samhället och som visar att vi är på helt rätt väg in i framtiden, säger Sara Lennqvist, CSR-ansvarig i Öster i ett pressmeddelande.

Annons

Satsningen drar i gång den 10 januari. Då öppnar Idrottsklinken upp sitt gym på I11 endast för tjejer mellan 19.30 och 21 med fokus på gym och gruppträning.

– Idrottskliniken tycker att Öster i Samhället har gjort ett fantastiskt jobb med sin verksamhet under de senaste åren, i synnerhet kring Nattfotbollen. När frågan kom till oss om att vara med på något sätt så kändes det som en självklarhet för vår del. Att nu kunna erbjuda gymträning för tjejer tillsammans med Öster i Samhället känns väldigt bra, säger Patrik Mattsson och Ingela Melander Julin från Idrottskliniken.

Målet med satsningen är att aktivera tjejer och att skapa en samlingsplats för alla oavsett bakgrund och kultur. Det kommer att finnas kvinnliga instruktörer på plats och satsningen riktar sig till alla på högstadiet och gymnasiet.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons