Annons
  1. العربية
  2. Svenska
  3. English

Ny stadsgata i Växjös nya bostadsområde

Växjö • Publicerad 18 december 2019
Foto: Anders Bergön, Växjö kommun

Genom Växjös nya stadsdel Bäckaslöv ska en 1,5 kilometer lång esplanadgata anläggas. Gatan kommer att binda ihop Storgatan med Söderleden.

– För att bygga ut den nya stadsdelen behöver vi förbättra vägförbindelserna. Gatan har utformats för att fungera både för den i bil, på cykel, gående och kollektivresenärer. Gatan kommer att bli en ny stadsgata i Växjö för såväl boende i Bäckaslöv som för Växjöbor och besökare som ska ta sig mellan centrum och Samarkandområdet, säger Malin Engström, tf förvaltningschef på tekniska förvaltningen.

Enligt Smålandsposten har Växjö kommun tecknat ett avtal med entreprenadföretaget Mark & Miljö i Ljungby som ska utföra arbetet. Projektet kommer att sysselsätta cirka 15 personer och det påbörjas efter årsskiftet. Avtalet är värt 69 miljoner kronor och gatan ska vara färdig på hösten 2021.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons