Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Nya uppgifter om branden på Maxi i Växjö

Växjö • Publicerad 17 februari 2020
Foto: Carl Carlert

Enligt uppgifter till Smålandsposten var det ett tänt ljus som startade den stora branden på Ica Maxi i Växjö i början av februari. Ljuset ska ha tagits från butiken och tänts på fritidsavdelningen.

En 18-årig man och två flickor, som är 16 och 17 år gamla, misstänks ligga bakom mordbranden och enligt tidningen ska de tre misstänka ha försvunnit från platsen där branden startade för att i lugnt takt följa efter övriga kunder när butiken utrymdes.

Åtal väcks i veckan men det lär dröja innan dess att fallet hamnar i rättegång då utredningen väntas ta tid. I nuläget sitter 18-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. Han nekar till anklagelsen. De båda misstänkta flickorna begärdes inte häktade utan släpptes av åklagaren med hänsyn till deras ålder, skriver Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons