Annons
  1. العربية
  2. Svenska

Nytt café och gårdsbutik öppnar i Växjö

Ett nytt café med deli och gårdsbutik öppnar i Växjö på midsommarafton.
– Jag vill skapa en levande mötesplats i en vacker miljö där alla är välkomna att umgås, äta och dricka gott samt ha möjligheten att handla med sig en matkasse hem, säger initiativtagaren Peter A Eldon.
Växjö • Publicerad 16 juni 2020
Foto: Oscar Appelgren

I det gamla stationshuset på Evedal öppnar Café Evedal, Deli & Gårdsbutik som ska erbjuda ett när- och lokalproducerat utbud, säsongens grönsaker och frukter samt de godaste delikatesser som går att hitta.

– Vi kommer att satsa mycket på deli- och picknickkorgar, matkassar och fika med stort fokus på närodlat, säger Peter A Eldon, grundare till Smålands Frukt & Grönt.

Annons

Den nya satsningen innebär också en handfull nya arbetstillfällen och det finns planer på att anställa ytterligare ett par säsongsarbetare.

– Jag vill göra Evedal mer levande och öppet, samtidigt som jag vill gynna alla fantastiska lokala odlare och producenter och erbjuda Växjöborna en plats på denna underbara oas att samlas på, säger Peter A Eldon.

Hur känns det att planerna äntligen blir av?

– Jag är jätteglad och stolt men samtidigt lite nervös. Men det finns en stor efterfrågan och många som vill stötta lokala verksamheter. Jag brinner verkligen för det här och lämnade storstaden för att följa min dröm om att bo på landet, utveckla företag och koncept, samt arbeta med hållbarhet och mat och dryck. Det är min passion.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons