Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Nytt cafékoncept öppnar i Växjö

Växjö • Publicerad 27 maj 2020
Foto: Ica Maxi Växjö

ICA Maxi Växjö satsar på ett eget och unikt cafékoncept där de sätter det lokala och genuina i första rummet.

– Det ska vara redigt som vi säger här i Småland, säger köpmannen Håkan Seiborg.

Annons

Strax innan midsommar väntas Café Gården öppna vid ICA Maxi i Växjö. Den nya satsningen håller på att växa fram med både möbler och belysning från lokala tillverkare. När caféet sedan har öppnat blir det också stort fokus på lokala råvaror och produkter.

– Vi har ett bra läge på Samarkand där det rör sig mycket folk. Nu har vi har arbetat hårt med att få ett koncept som verkligen håller ihop och vi vill att det lokala ska sätta prägeln på det nya caféet. Det känns fantastiskt kul att så småningom få öppna Café Gården, säger Håkan Seiborg, som är köpman på ICA Maxi Växjö.

Bröden och bakverken i Café Gården kommer att bakas från grunden i ICA Maxis eget bageri och de har också ett nära samarbete med Alvestaglass. På grund av coronapandemin kommer caféet att avvakta med en del lanseringar till efter sommaren, då även småländsk bakpotatis, ostkaka och isterband samt öländska kroppkakor kommer på menyn.

– Vi brinner för det svenska och småländska och vill med den här satsningen manifestera det. Vi tror och hoppas att det ska bli en destination i sig. Jag är helt säker på att det här kommer bli en snackis. Vi gör vårt eget potatismos, eget bröd och ska sälja mjukglass som är "to die for", säger Håkan Seiborg.

Varför gör ni den här satsningen?

– Vi vill sticka ut hakan och lyfta fram det genuina, lokala och äkta. Det ska vara redigt som vi säger här i Småland. Vi har fantastiskt bra relationer med genuina, närproducerade producenter och vi ska med stolthet få lyfta upp dessa.

Utöver Café Gården satsar ICA Maxi också på att göra om utemiljön med en mindre torgyta och en glasvägg som vindskydd för att minska draget.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons