Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Otrygga platser har markerats i Alvesta

Alvesta • Publicerad 5 februari 2020
Ola Severinsson.
Ola Severinsson.Foto: Oscar Ivarsson

Under hösten testade Alvesta kommun en digital karttjänst där medborgarna markerade ut platser de upplevde som otrygga. Sammanlagt inkom 109 svar.

De flesta handlade om dåligt upplysta platser. Vissa klagade även på otrygghet utanför Ica-butiken i Alvesta. En person har bland annat skrivit: ”Känns ej bra att gå ut från Ica sena kvällar då det ofta är gäng där som skriker efter en”.

Annons

– Tittar vi på den nationella benämningen av ”ungdomsgäng” så finns det inga i Alvesta. Ungdomar kan säkert uppfattas som stökiga men från polisens sida är det inget problem vi ser i Alvesta, säger Ola Severinsson, kommunpolis i Alvesta, till Smålandsposten och fortsätter:

– Ska man vara riktigt ärlig så har vi inte haft en pensionär som blivit oprovocerat misshandlad i kommunen på 20 år. Vi har inga sådana brott och det är många som har en felaktig bild och tror att det är värre.

Kommunpolisen poängterar dock att Alvestaborna har rätt att vara otrygga även om otryggheten kanske inte matchar med brottsstatistiken.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons