Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Planer på nya bostäder i Alvesta

Alvesta • Publicerad 18 januari 2019
Thomas Ottosson, vd Allbohus
Thomas Ottosson, vd AllbohusFoto: Filip Bolmgren

Efter sommaren planerar det kommunala bostadsbolaget Allbohus att bygga nya bostäder på kvarteret Björklövet i centrala Alvesta.

– En viktigt bit för oss är att ta tag i nyproduktionen. Vi har inte byggt jättemycket under det senaste året. Ska vi kunna utveckla Alvesta så måste vi bygga fler bostäder, säger Thomas Ottosson, som är VD på Allbohus, till Smålandsposten.

Annons

Huset kommer att vara fem våningar högt och innehålla mellan 30 och 35 hyreslägenheter. Om det finns intresse för fler lägenheter än så kan Allbohus komma att bygga ytterligare ett hus. Det kommer att bestämmas under tiden som det första huset byggs.

– Jag tror vi utan problem kommer att fylla båda husen. Det är stor efterfrågan på lägenheter i Alvesta, säger Thomas Ottosson till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons